exit

Šansa da svoju muzičku biznis ideju pretvoriš u delo: Otvoren poziv za HEMI inkubator

Da li si u potrazi za međunarodnim kontaktima, mentorstvom ili poslovnim prilikama? Centar za razmenu muzičkih inovacija (HEMI) sa ponosom najavljuje finalno izdanje HEMI inkubatora, prvog muzičkog biznis inkubacionog programa u regionu! Rok za prijavu na konkurs je 18. februar u ponoć.

HEMI inkubator je program razvoja poslovanja namenjen muzičkim preduzetnicima i kompanijama iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Pored Srbije, među njima su i  Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska Rumunija i Slovenije. Predstavnik Srbije i partner u HEMI projektu je EXIT fondacija.

HEMI inkubator obezbeđuje okvir sa hibridnim i prilagodljivim šemama obuke, kako bi muzičkim profesionalcima i već osnovanim kompanijama (preduzetnicima/malim i srednjim preduzećima/startapima u muzičkom sektoru) doneo merljive rezultate rada.

Programi HEMI inkubatora:

Pravac 1: Profesionalci koji imaju poslovnu ideju, žele da stvore novu uslugu, proizvod ili kompaniju u vezi sa muzičkom industrijom i potrebna im je podrška da ih pretvore u opipljiv proizvod ili uslugu.

Pravac 2: Muzički preduzetnici koji žele da razviju svoje postojeće proizvode/usluge i prošire svoje poslovanje na nova tržišta.

HEMI inkubator su razvile Organizacije članice inicijative HEMI  u saradnji sa vrhunskim stručnjacima i mentorima i u partnerstvu sa nekim od najaktivnijih i na rezultate orijentisanih muzičkih i tehnoloških organizacija/udruženja u Evropi, kao što su.  EIT Digital (EU), IMPALA (EU), Lift99 (EE),  Music Innovation Hub (IT) i Music Tech Europe (EU).

Odabrani projekti će dobiti mentorstvo jedan na jedan, radionice o specijalizovanim poslovnim temama i „mekim veštinama“ (soft skills), akreditacije za muzičke konferencije HEMI partnera i prestižne festivale. Oni će takođe učestvovati u aktivnostima umrežavanja, predstavljanju i druženju sa ključnim akterima u industriji. 

Šest projekata/kompanija će dobiti finansijsku podršku za dalji razvoj svog projekta (nakon uspešnog završetka programa).

Ko može da se prijavi?

Muzički preduzetnici ili kompanije, koji nude održiva rešenja za muzički sektor
Profesionalci koji se spremaju da stvore novu uslugu, proizvod ili kompaniju u vezi sa muzičkim sektorom
Kompanije koje su registrovane u jednoj od devet HEMI zemalja – Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija. (Važi samo za Pravac 2).
Državljani devet HEMI zemalja koji žive bilo gde u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA.

Selekcija će biti obavljena do početka marta, a program HEMI inkubatora će trajati od aprila do novembra 2024. godine.

Oblikujte budućnost muzičke industrije! Prijavite se ovde!

Aleksandra, platforma SyncUp, Srbija: „Učešće u HEMI akceleratorskom programu označilo je ključni događaj na mom preduzetničkom putu prošle godine. To nije samo program; to je mreža podrške koja je bila ključna u vođenju kroz zamršen proces pretvaranja moje poslovne ideje u opipljiv, praktičan plan rada“.

Reigo, platforma Fairmus, Estonija: „HEMI Hub je najbolji način da pređete na viši nivo, uz međunarodne veze sa kreativnim i inovativnim ljudima širom Evrope. To je sigurno bio jedan od najboljih akceleratora za Fairmus i toplo preporučujem da učestvujete u ovoj jedinstvenoj prilici i da se prijavite na HEMI Hub 2024“!

Kristjan, Scoremusic, Estonija: „Bilo je veliko iskustvo i privilegija biti deo HEMI inkubatora šest meseci, steći stručnost profesionalaca muzičke industrije, proširiti našu mrežu i doći do novih kupaca. Za mene je takođe bilo veoma korisno da sa strane pogledam naš proizvod/uslugu u drugom kontekstu“.

Saznaj više o programu ovde.

Centar za razmenu muzičke inovacije – HEMI

Centar za razmenu muzičke inovacije (HEMI) je inicijativa 10 muzičkih organizacija iz Centralne i Jugoistočne Evrope (CSEE), koju sufinansira program Evropske unije Kreativna Evropa, sa ciljem da razvija inovativne poslovne modele i pruži podršku izvođačima i poslovnim muzičkim profesionalcima kako bi mogli da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Otkrij više na: www.hemimusichub.eu   

The post Šansa da svoju muzičku biznis ideju pretvoriš u delo: Otvoren poziv za HEMI inkubator appeared first on EXIT Festival 2024.

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *