exit

Možda nismo najbolji u fudbalu, ali jesmo u festivalima! EXIT izabran za jedan od najboljih NA SVETU!

Izborom vodećih izvođača iz različitih muzičkih žanrova, velikim brojem bina sa kojih se ori muzika za svačiji ukus ali i spektakularnim žurkama u hramu elektronske muzike – na mts Dance Areni, EXIT iz godine u godinu osvaja prestižna priznanja među kojima je i ovo najnovije.

EXIT se ove godine popeo stepenik iznad, s obzirom da je na prošlogodišnjoj DJ Mag-ovoj listi zauzeo visoko deveto mesto, što je samo potvrda kvaliteta koji festival pruža i brenda kakav predstavlja na globalnom nivou.

„Izlasci sunca na ogromnoj mts Dance Areni na EXIT Festivalu su legendarni. Ali ovaj nagrađivani srpski događaj je mnogo više od toga. Počevši kao studentski protest 2000. godine, EXIT je postao prava festivalska destinacija, vraćajući se svake godine na Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu, na obalama reke Dunav”, napisao je prestižni DJ Mag o EXIT festivalu.  Impozantna mts Dance Arena jedna je od glavnih Exitovih obeležja, do sada je ugostila brojna imena elektronske muzike od kojih se mnoga redovno nalaze na DJ Mag-ovoj listi najboljih DJ-eva. Ove godine, mts Dance Arena sprema prave poslastice ljubiteljima elektronske muzike, pa će se tako na njoj prvi put ikada udružiti Argy i Vintage Culture u svom b2b setu, zatim su tu Carl Cox, Artbat, Avantika, Black Coffee, Bonobo, Human Rias, I Hate Models, Inner Sense, Klangkuenstler, Maceo Plex i mnogi drugi.

Za izbor najboljih festivala sveta, glasalo se na celoj planeti, zabeležen je rekordan odziv, a najviše glasova, prema saopštenju DJ Mag-a, stiglo je iz SAD, Evrope, u kojoj su prednjačili glasovi iz Velike Britanije, Italije, Rumunije, Nemačke i Belgije, a potom i iz Indije, Tajlanda, Brazila i Kine. Upravo ovo je pokazatelj da je EXIT, 8. mestom na koje je izabran, jedan od omiljenih festivala kako domaćoj tako i publici iz najudaljenijih krajeva sveta. Među festivalskim gigantima, koje je EXIT ostavio iza sebe, nalaze se Burning Man, Coachella, Sziget kao i mnogi drugi. Exitov Sea Star Festival, koji se pre nešto više od mesec dana održao u Umagu, zauzeo je 64. Mesto.

Međutim, kako kažu iz DJ Maga, nije samo provod ono što obeležava EXIT.

„Aktivizam je i dalje ključni deo EXIT festivala – festival je blisko sarađivao sa organizacijama poput Programa Ujedinjenih nacija za hranu (UN World Food Programme) i UNICEF-a, i nedavno se bavio borbom protiv digitalne zavisnosti i problemima mentalnog zdravlja među mladima putem svoje kampanje Life Is Live”, stoji u članku.

Ono po čemu se EXIT izdvaja je to što skoro dve i po decenije neguje multižanrovski pristup, od najbolje svetske mejnstrim i alternativne elektronske muzike, preko vrhunskog popa, rocka, hip hopa i trapa, ali i reggae, drum’n’bass i drugih muzičkih pravaca. Na više od 40 bina tokom četiri festivalska dana, svako uho može da pronađe tonove koji upravo njemu odgovaraju.

Upravo zbog svoje prepoznatljivosti i raznovrsnosti, EXIT je višestruko nagrađivan muzički festival i nosilac brojnih titula, među kojima su ,,Najbolji veliki festival” 2013. i 2017. godine, kao i ,,Najbolji evropski festival na Britanskim festivalskim nagradama” 2007. godine. Proglašen je i za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja ,,Najbolje evropske destinacije”, koje se dodeljuje u saradnji  sa Evropskom komisijom, dok je Savet za regionalnu saradnju 2017. odabrao EXIT za Šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi. 

DJ Mag, britanski magazin sa trodecenijskom tradicijom, osnovan je kao mesečnik posvećen elektronskoj muzici i distribuira se u nekoliko zemalja sveta, među kojima su Sjedinjene Američke Države, Španija, Francuska, Italija, Kina, Holandija, a liste koje objavljuje su njegov zaštitni znak.

The post Možda nismo najbolji u fudbalu, ali jesmo u festivalima! EXIT izabran za jedan od najboljih NA SVETU! appeared first on EXIT Festival 2024.

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *