exit

Kako do najboljeg provoda na Exitu i u najtoplijim festivalskim danima?

To znači da je prvo festivalsko pravilo za ovu sezonu – imajte uz sebe uvek dovoljno vode! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXIT Festival (@exitfestival)

Za prevenciju dehidratacije organizma u vrelim danima, stručnjaci daju niz saveta, koji u kontekstu posete festivalu duplo vrede:

Izbegavajte alkohol, posebno dok čekate u redu, jer ovaj izbor tečnosti može samo dodatno da vas dehidrira i dovede u opasnost kada su velike vrućine.
Kad god ste u prilici, skinite ranac sa leđa, kako biste omogućili telu da neometano otpušta višak toplote dok stojite, šetate ili đuskate.
Festivalski autfiti se biraju s posebnim žarom, ali rasterećenost tela je u vrelim danima prvi prioritet. Zato izaberite laganu, prozdračnu odeću, u kojoj se osećate najslobodnije da dišete i plešete i koja ne sprečava cirkulaciju vazduha.
Šarenoliki program Exita zove da obiđete celu Tvrđavu, ali tokom sunčanog dela dana, obavezno potražite hladovinu gde god možete!
Osim što će vaš upotpuniti i razigrati vaš festivalski stajling, šešir ili improvizovana kapa, uz naočare za sunce su obavezni, kako biste zaštitili teme glave i oči od jarkih zraka.
Nemojte zaboraviti ni da nanesete kremu za sunčanje na lice i delove tela izložene suncu. Zaštitni faktor 30 je uvek dobar izbor, ali u najvrelijim danima pokrivanje kože je dodatno poželjno.
Ukoliko na festival dolazite sa svojim mališanima, ili pripadate nekoj od osetljivih zdravstvenih grupa, obavezno obavestite obezbeđenje. Ako je vaše dete još u kolicima, obavezno ih parkirajte u hlad – samo pokrivanje kolica može povećati temperaturu u njima i dovesti vaše dete u opasnost.
Ako se u bilo kom trenutku osećate malaksalo ili vam je muka, odmah potražite pomoć od redara i obezbeđenja.

EXIT poziva sve svoje posetioce da se pridržavaju ovih preporuka, kako bi im svaki trenutak na Tvrđavi bio ispunjen samo najboljim osećajem u duši i telu, i kako im udar vreline ne bi pokvario najjači provod ovog leta uz megazvezde, čijim se nastupima najviše raduju.

The post Kako do najboljeg provoda na Exitu i u najtoplijim festivalskim danima? appeared first on EXIT Festival 2024.

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *