Telegraf.rs - kultura

Izložba umetničkih radova sa likovnih kolonija u Staroj i Novoj Pazovi

Dve izložbe sa dve likovne kolonije otvorene su večeras u Staroj i Novoj Pazovi.

U holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi predstavljeni su radovi umetnika koji su bili učesnici 12. Likovne kolonije koju organizuje Udruženje likovnih umetnika Stara Pazova.

– Na 12. likovnoj koloniji ULUSP “Stara Pazova 2023” okupilo se 28 autora različitih starosnih dobi i različitih likovnih kreativnosti. Svojom likovnom ostvarenošću, samouvereno su ispisali svoje impresije na platnu i znalački utisnuli svoje “staro traganje”. Individualnim zapisom kistom, trajno su utisnuli sebe u letopise slikarstva – rekla je Zorica Opavski, predsednica ULUSP-a.

Inače, kolonija u Staroj Pazovi održana je 2. septembra, stvaralo je 28 umetnika iz Mošorina, Rume, Karlovčića, Beograda, Bačkog Jarka, Novog Sada, Stare Pazove… koji su sa sobom doneli motive prirode i zavičaja, vesele boje, dobro raspoloženje…

Kada je reč o izložbi u Novoj Pazovi u Galeriji doma kulture, a u organizaciji Umetničkog udruženja Nova Pazova, pod nazivoma “Pohvala Marijani”, na njoj su predstavljeni radovi umetnika sa 9. Umetničke kolonije povodom Dana doseljenika.

Umetnička kolonija “I ja volim Novu Pazovu” okupila je poslednjeg vikenda septembra 35 umetnika iz Beograda, Vojke, Golubinaca, Podunavlja, Inđije, Rume, Stare i Nove Pazove kako onih mladih koji tek stupaju u likovni svet tako i već afirmisanih slikara.

Druženje koje je u ambijentu osnovne škole Rastko Nemajić Sveti Sava proteklo u nadahnutoj atmosferi, nastavljeno je i posetom Kisaču izložbi Pavela Surovog i Petrovaradinu koji su domaćini priredili svojim umetnicima.

Obe Likovne kolonije i ove godine je podržala lokalna uprava opštine Stara Pazova.

(Telegraf.rs)

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *