exit

Exitovi festivali crtaju veliko srce na mapi regiona!

Kako je organizacija rasla, samo u protekle dve godine EXIT je organizovao 50 događaja u 12 zemalja, a njegovo srce nalazi se i kuca upravo u našem regionu. Ako crvenom olovkom spojimo pulsne tačke Exitovih regionalnih događaja, zaključno sa najnovijim dodatkom, festivalom Unity84 koji će ovog vikenda proslaviti 40 godina od održavanja Zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu, dobićemo upravo to – jedno veliko srce koje simbolizuje ljubav i sinergiju, koju EXIT svojim festivalima širi na prostoru bivše Jugoslavije.

„Simbolično je što festival koji slavi godišnjicu jednog od najvećih dometa bivše Jugoslavije kompletira naše regionalno srce. Olimpijada je simbol zajedništva i zdravog duha, a upravo takve vrednosti utkane su u DNK naših događaja” – rekao je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Danas internacionalni i višestruko nagrađivani letnji muzički festival osnovan je još daleke 2000. godine, pre skoro četvrt veka, a održava se svake godine na jednoj od najlepših festivalskih lokacija u svetu – na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Svetsku prepoznatljivost Exitu su donela velika imena koja su se čula sa bina festivala, brojni posetioci iz celog sveta, ali i poznata i brižljivo čuvana magična energija festivala. 

Već u svojim prvim godinama, EXIT je izgradio snažnu reputaciju društvenog pokreta mladih i pozicionirao se kao stub izmirenja u regionu. Sa ciljem da neguje vrednosti mira i slobode, pored matičnog festivala u Novom Sadu, osnovani su No Sleep u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Sea Star u Hrvatskoj, Get EXITed u Makedoniji i najnoviji dodatak Exitovoj festivalskoj porodici – Unity84 u Bosni i Hercegovini. Svi zajedno, tu su da predstave univerzalnu ljubav i kokreaciju u regionu.

Exitovo veliko regionalno srce prikazano je i na animaciji, dok je za muzičku podlogu simbolično iskorišćen singl jednog od najuspešnijih producenata sa naših prostora, Space Motion-a, na kom mu se pridružuje američka pevačica JES. U pitanju je traka Universe, prvo izdanje objavljeno za Exitovu rastuću diskografsku kuću Soundscape, koje je u vrhu vodeće Beatport Hype: Melodic House & Techno liste provelo 12 uzastopnih nedelja!

Pored regionalnih festivala, EXIT organizuje i brojne događaje u Evropi i svetu – 2023. godine iz Exitove organizacije izašla su 24 događaja u 13 različitih gradova i 6 zemalja u svetu. Zajedno sa 2022. ta brojka čini čak 50 događaja u 12 zemalja i oko milion posetilaca iz svih krajeva planete.

The post Exitovi festivali crtaju veliko srce na mapi regiona! appeared first on EXIT Festival 2024.

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *